Recente berichten

[18 oktober, 2021, 20:20]

[08 oktober, 2021, 13:48]

[06 oktober, 2021, 16:14]

[06 oktober, 2021, 08:45]

[17 september, 2021, 21:10]

[11 juli, 2021, 20:47]

[22 juni, 2021, 17:02]

[06 juni, 2021, 19:06]

[15 mei, 2021, 18:48]

[10 mei, 2021, 20:59]

[27 februari, 2021, 14:45]

[10 december, 2020, 23:45]

[02 december, 2020, 17:34]

[28 november, 2020, 20:43]

[20 november, 2020, 19:53]
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?
21 oktober, 2021, 12:51

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Auteur - Algemene Forum Regels  (gelezen 2036 keer)

Offline  Moses35i

  • Administrator
  • 35i Uberspammer
  • ***********
  • Berichten: 8153
  • Karma: +42/-1
    • Bekijk profiel
Algemene Forum Regels
« 18 september, 2011, 23:43 »
Passat35i-forum.nl gebruikersreglement

Hoewel de zaken in dit reglement voor zich spreken, is in het verleden gebleken dat sommigen daar anders over denken en zaken naar hun eigen hand proberen te zetten. Vandaar een aantal zaken waar iedere forumgebruiker zich aan dient te houden.

Stel je altijd netjes voor in het voorstel board. De reden hiervoor is dat wij graag willen weten wie je bent. Je hoeft niet in details te treden maar zoiets als naam, leeftijd en een beetje info over je eigen persoon en je Passat wordt zeker gewaardeerd. Bovendien is het fatsoenlijk om jezelf voor te stellen.
Dit is ook belangrijk in het geval dat je iets te koop wil aanbieden zoals je Passat B3/B4 of onderdelen daarvoor. Daarom zijn voor nieuwe gebruikers de verkoop-boards nog niet beschikbaar. Deze komen vanzelf beschikbaar wanneer je actieve aandeel in het forum qua berichten en discussies verder gaan. Wanner je alleen maar komt om te verkopen zul je teleurgesteld worden aangezien je je eerst dient voor te stellen. Voor nadere regels met betrekking tot de verkoopboards verwijzen we je naar de desbetreffende boards wanneer je daar toegang toe hebt ontvangen.

Grof taalgebruik, discriminerende en kwetsende opmerkingen zijn niet toegestaan. Beperk het vloeken enigzins, niet iedereen kan dit waarderen.

Behandel anderen met respect! Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer verzieken zijn niet toegestaan. Behandel anderen zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden.

Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.

Het aanbieden van producten of diensten die verboden zijn bij de Nederlandse wet is niet toegestaan, denk bijvoorbeeld aan illegale software. Dit geldt tevens voor links naar download lokaties en websites waar je dergelijke software kunt downloaden.  

Te koop-topics zijn geen discussietopics. Vragen of aanvullingen voor de advertentie, maar geen interesse in de aangeboden waar? Stuur een PB naar de aanbieder. Offtopic discussies worden verwijderd.

Plaats je bericht in het meest geschikte subforum. Je mag een bericht maar één keer plaatsen. Als je vraag over een bepaald type Passat35i gaat, is het logisch dat dit gebeurt in het subforum voor dat specifieke model. Lees eerst even, met behulp van de zoekfunctie, of je vraag niet eerder aan bod is geweest.

Dit is een forum over de VW Passat35i. Daarom is er alleen ruimte voor inhoudelijke discussies over zaken die met de 35i te maken hebben. Alleen bij de 'Offtopic' boards is ruimte voor andere onderwerpen. Deze zijn als zodanig aangegeven.

Geef een nieuw topic een duidelijke titel, die de inhoud van het topic goed weergeeft. Er is beperkte ruimte dus houd het kort, en probeer de vraag beknopt in de titel weer te geven. 'Starten' is een slechte titel, 'B4 2.0 start niet' is een goede titel.

Als er onderling via PM dingen aangeboden worden en een bod word gedaan MOET daarop worden gereageerd. We krijg hier klachten over dat dat niet gebeurt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn. We hebben dezelfde passie dus gaan we ook met respect met elkaar om dus ten alle tijde een reactie terug sturen.

Instructies van Moderators en Beheerder(s) dien je op te volgen.

Aanvullende regels tekoop/gevraagd boards
Gezien de huidige ontwikkelingen is het helaas nodig deze ongeschreven forum-regels alsnog te beschrijven en daadwerkelijk als forum-regels te bevestigen:

1. Het aankopen via internet gebeurd op basis van wederzijds vertrouwen en via MP belazerd worden is al erg genoeg maar binnen het forum vinden wij het een zware zaak als er afspraken niet nagekomen worden.

2. Als de koper geld heeft overgemaakt dan dient de verkoper de goederen op te sturen of goede afspraken hierover te maken.

3. Als 1 van de partijen de afspraken niet na komt door wat voor reden dan ook, dan dient het geld of goederen retour gestuurd te worden.

4. Als de koper geld over heeft gemaakt en er word niet gereageerd en/of geen goederen worden opgestuurd, dan lijkt er sprake van oplichting en in dat geval word de verkoper via PM op de hoogte gebracht door de moderators dat er contact op moet worden genomen met de koper. Vervolgens worden al zijn topics op slot gezet. Wordt er hierna nog niet gereageerd word de verkoper gebanned !!!!

5. In het geval van punt 4 zullen wij de koper/benadeelde adviseren aangifte te doen van (internet) oplichting en desgewenst de bij ons beschikbare informatie beschikbaar stellen voor buitengerechtelijke en gerechtelijke procedures. Ook zullen wij op verzoek van de (Hulp) Officier van Justitie en/of Rechterlijke macht desgevraagd meewerken.


Als je je niet aan bovenstaande regels houdt, kunnen we je de toegang ontzeggen. Daarnaast kunnen beheerders en moderators berichten wijzigen of verwijderen.

Algemene tips
Zorg voor enig niveau in je bijdragen aan het forum! Dit draagt bij aan de kwaliteit dit forum. MSN-taalgebruik, TEKST IN HOOFDLETTERS, overdreven gebruik van leestekens (zoals ! ? , .), smileys en gevloek wordt hier niet altijd gewaardeerd. Lees je bericht goed door voordat je op 'Verzenden' klikt, en gebruik witregels en interpunctie om een lap onleesbare tekst te vermijden.
Het forum is geen slowchat, als je zoiets wilt dan kan dat per PB of via MSN o.i.d.

Ook overdreven gebruik van de layout-optie van het forum waardoor een onleesbaar geheel van gekleurde tekst, grote letters, complete berichten in bold of italic e.d. ontstaat is niet gewenst. In extreme gevallen zal je bericht verwijderd worden, waarna je het nogmaals mag proberen. Gebruik de opmaakfunctie ook niet om een eigen berichtenstijl te creëren, dit conflicteert met ieders instellingen van de browser en heeft meestal een tegengesteld effect.

Adresgegevens
Adresgegevens dienen via PM te worden doorgegeven. Het is niet toegestaan deze rechstreeks op het forum te plaatsen. Vergeet niet dat adresgegevens prive zijn. Onze website wordt geindexeerd door diverse zoekmachines, waaronder Google, Bing, Yahoo. Deze geindexeerde gegevens blijven heeeeeeel lang terug te vinden ookal zijn de inmiddels op het forum verwijderd. Niet iedereen is hiervan gechameerd. Hou hier rekening mee en stuur deze altijd via PM naar de begunstigde. Moderators zullen deze gegevens verwijderen en je hierop aanspreken.

Quoten/Citeren
Compleet quoten van het bericht erboven maakt het topic niet leesbaarder en dient geen doel. Beperk je quotes tot het relevante deel van een bericht. Ook 'überquoten' (= meer dan twee berichten in een quote) is draagt niet bij tot de leesbaarheid van je bericht.

Onderschrift
Het onderschrift kan niet meer dan drie regels lang zijn. Maak geen overdreven gebruik worden van kleuren of grote/vette letters en er mag geen verkoopinformatie, commerciële informatie of verwijzing naar een andere website of een niet-Passat35i-forum.nl meeting in staan. Plaatjes of animaties in het onderschrift zijn toegestaan mar zorg ervoor dat ze niet te groot of al te opvallend zijn; Less is more.

Avatar
De mogelijkheid bestaat om je eigen afbeelding te gebruiken als avatar. De enige regel welke hiervoor geldt is dat deze NIET aanstootgevend mag zijn. Dus geen 'dikke vingers', 'open wonden' of racistische afbeeldingen. Je kunt ten alle tijden je eigen avatar uploaden of een keuze maken uit de door het forum beschikbaar gestelde afbeeldingen. In [How-to] Aanpassen van je avatar wordt uitgelegd hoe je je eigen avatar kan toevoegen.

Een topic openen
Wil je een topic openen, kijk dan eerst of er wellicht al een topic over hetzelfde onderwerp loopt. Is dat het geval, dan plaats je jouw bericht in dat topic. Nieuwe informatie zorgt ervoor dat een topic weer bovenaan de lijst komt te staan. Ook als je met je onderwerp kunt aanhaken bij een bestaand topic, plaats je jouw bericht in dat bestaande topic. Zo wordt voorkomen dat op meerdere plekken discussies lopen over het zelfde onderwerp. Bij twijfel kun je altijd een bericht naar een moderator sturen. Let op, in tegenstelling tot andere fora is het hier niet erg om een oud topic op bovenstaande manier te 'actualiseren'.

Als je een oplossing voor een bestaand probleem hebt, kijk dan eerst naar de datum van de berichten. Als dit probleem zich drie jaar geleden heeft voorgedaan is het waarschijnlijk dat het inmiddels is opgelost, waardoor je bericht weinig zin heeft. Denk dus na over de waarde van je toevoeging.

Afbeeldingen plaatsen
Het is op dit forum mogelijk om afbeeldingen te uploaden. In [How-to] Het plaatsen van foto's wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen. Met 'Bekijken' krijg je je bericht te zien zoals dat op het forum wordt geplaatst. Lees ook even de tekst door om tikfouten te verwijderen.

Tenslotte
Hoewel de beheerders en moderators regelmatig het forum bekijken om te zien of er door gebruikers van dit forum door copyright beschermde zaken op worden geplaatst, kan het voorkomen dat hiertoe door de rechthebbende(n) aan de gebruiker of Passat35i-forum.nl geen toestemming is gegeven. Wij verzoeken de rechthebbende(n) dan ook direct contact te zoeken met de redactie. Aansprakelijkheid voor op dit forum geplaatste informatie ligt dan ook primair bij de plaatser.

Voor gevallen waarin dit reglement niet voorziet wordt een bindende beslissing genomen door de beheerders en moderators.


©2006-2014 Passat35i-forum.nl

Comfort? Wat is dat? Bloed pissen zul je!

Created with YAGAM | SMFPacks.com © 2010