Help: Het registratiescherm

De meeste fora hanteren een registratieovereenkomst waar een gast mee moet instemmen voordat het proces van registreren kan beginnen. Door op Ik ga akkoord te klikken, gaat een lid akkoord met deze registratieovereenkomst voor de rest van zijn lidmaatschap. Sommige fora kiezen ervoor om een minimumleeftijd voor het registreren te hanteren.

Registratieformulier

Verplichte velden

Authenticatiemethode: (?)
OpenID authenticatie-URL:

Verificatie

Typ de afgebeelde letters over:
Luister naar de letters / Vraag een andere afbeelding aan

Typ de afgebeelde letters over::
Wat is de best beschikbare forumsoftware?:

Bij aankomst op het registratiescherm wordt een gast gevraagd een gebruikersnaam en geldig e-mailadres in te vullen. Het is mogelijk dat het invullen van een foutief e-mailadres verdere registratie zal hinderen, afhankelijk van hoe het forum is geconfigureerd. Gasten krijgen ook de mogelijkheid om forumleden toe te staan hen te mailen.

Een authenticatiemethode moet tevens worden gekozen. De meest gebruikte methode is door simpelweg een wachtwoord te kiezen. Sommige fora bieden de mogelijkheid een OpenID te gebruiken.

Een vorm van visuele verificatie kan aanwezig zijn om te bevestigen dat een gast is en geen bot. Deze verificatie kan op twee manieren worden gevraagd - CAPTCHA en standaard vragen. De CAPTCHA-methode toont een afbeelding met een willekeurige selectie letters die vervolgens in een veld moeten worden ingevuld. De standaard vragen methode toont een of meerdere relatief simpele vragen die een gast juist moet beantwoorden. Een forum kan zo ingesteld worden dat beide methoden gebruikt worden.

Zodra een gast het registratieformulier voltooid, zijn er er drie mogelijkheden voor wat er volgt, afhankelijk van hoe het forum is geconfigureerd.

  • Login - Als registratie direct is, zullen nieuwe leden automatisch ingelogd zijn na het registratieformulier te hebben voltooid.
  • Wachtend op activering - Als een bericht over activering wordt getoond, moet het nieuwe account eerst geactiveerd worden voordat er ingelogd kan worden. Een e-mail met instructies om verder te gaan is verstuurd naar het e-mailadres van het nieuwe lid.
  • Wachtend op goedkeuring - Als een bericht over goedkeuring wordt getoond, moet het nieuwe account eerst handmatig goedgekeurd worden door een administrator voordat er ingelogd kan worden. Een e-mail met bevestiging wordt verstuurd naar het e-mailadres van het nieuwe lid. Deze e-mail wordt later opgevolgd om te laten weten of de registratie is goedgekeurd of niet.