Passat35i-forum.nl

Passat 35i gerelateerd => Passat B4 Algemeen => Topic gestart door: AenW op 07 maart, 2014, 18:59

Titel: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 07 maart, 2014, 18:59
Hallo met een nieuw Topic,

Storend(e) elementen van mijn Passat zijn toch echt de 'gare' handgrepen. Linksachter kom ik er niet meer in van buitenaf, want ik trek zowaar de handgreep van de portier en aan de rechterkant moet ik met een ferme ruk de portier open maken. Bestuurderskant gaat nog open, maar zit ook al een beetje los.

Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Op internet is er weinig tot niets bekend over nieuwe handgrepen. Zou ik e.a. kunnen reviseren? Vastzetten van binnenuit?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groeten,
Fred
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: 35i-cruiser op 07 maart, 2014, 19:42
Ola!

Kijk eens bij de "kopse" kant van de deur, thv de deur greep zit een schroef. Die aandraaien zou het euvel misschien kunnen verminderen. Let wel! De ene kant gaat schroef normaal draaiend, andere kant is tegenovergesteld.
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 07 maart, 2014, 21:55
Geprobeerd maar deze zitten vast. Als ik over twee weken wat meer tijd heb haal ik de panelen los en ga ik het binnenwerk inspecteren.
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Moses35i op 07 maart, 2014, 22:05
Hangrepen kun je middels het losnemen van de schroef (zoals 35i-cruiser meldde) demonteren en eventueel even schoonmaken en opnieuw voorzien van vet. Het mechaniek aan de deur zelf kun je ook losnemen maar daar zit veel meer werk in. Wat je zou kunnen doen is deze inspuiten met remmenreiniger en daarmee uitspoelen en daarna opnieuw proberen in te smeren / 'vol' laten lopen met wat motorolie (heb ik ook gedaan met de mijne). Door opgehoopt vuil en andere rommel wil dit mechaniek wel eens heel stroef gaan.
Smeer dan ook het mechaniek achter de deurgrepen goed met wat motorolie. Als je dit doet zit ook ook lang zo snel niet of helemaal net met een bevroren mechaniek in de winter (veel voorkomende kwaal bij de B3/B4).

Als je de panelen losneemt dan kun je eventueel ook kijken of aan die kant alles nog gangbaar is en eventueel wat smering behoeft.

Zoek anders ook even op handgrepen middels de zoekfunctie. Je komt zeker veel tips en informatie daarover tegen.
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 08 maart, 2014, 08:57
Schroeven aangedraaid, maar deze zaten al vast. Het dikke gedeelte van de handgreep komt los van de deur en het lijkt erop alsof de verbinding aan de binnenkant van de deur niet meer aanwezig is. Ook merk ik dat de deur niet goed in het slot valt. Heeft iemand een idee of de handgrepen nog te koop zijn bij de dealer en wat de prijs is?
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Moses35i op 08 maart, 2014, 09:57
De deurgrepen voor de achterdeuren zijn vervallen sinds 1/3/2013 maar wellicht heel misschien nog in de voorraad
achter links - 3A0 839 205 A
achter rechts - 3A0 839 206 A
Prijs was rond de 44 euro per stuk.

Om er voor te zorgen dat de grepen goed vastzetten en niet van de deur loskomen horen er een soort rubberen montageplaatje tussen de deur en de handgreep te zitten. Wanneer deze ontbreekt kan de deurgreep losjes op de deur zitten. Deze zit een beetje vast aan de deurgreep zelf en zorgt tevens voor de afdekking.

Wat wel vaker voorkomt is dat een soort van klemmetje/klem ontbreekt van plastic wat in de opening van de deur word gestoken waardoor de deurgreep zelf beter vast zit. Deze zijn nog leverbaar en kosten rond de 45 cent per een set van 2 (1 voor links en 1 voor rechts)
klem - 357 837 242.  Zijn nog leverbaar bij de dealer. Zou ik eerst proberen (haal gelijk twee setjes dan kun je eventueel de voordeurgrepen ook fixen met nieuwe verse klemmetjes indien noodzakelijk).

Je kunt altijd even bellen met de dealer voor eventuele aanwezigheid in de voorraden. Wat je ook kunt doen is kijken bij de sloperij of ze nog een B4 hebben staan waar de deurgrepen er nog opzitten. Heb ik ook gedaan (voor alle 4 deurgrepen), scheelt je tevens een boel geld en je weet meteen hoe het één en ander gemonteerd moet worden.
Als je dan slim bent neem je gelijk een setje voordeurgrepen mee en zet je je eigen cilindersloten over.

Voordeurgrepen zijn overigens nog wel leverbaar bij de dealer maar je bent zo'n 75-90 euro kwijt per stuk (afhankelijk van wel of geen CV).
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 08 maart, 2014, 10:05
Gisteren was ik totaal van slag, omdat geen enkele sloop in de omgeving meer onderdelen had van de Passat. In mijn regio zijn veel B4 toestellen verdwenen met de export. Dit was wel een teleurstelling op zich omdat ik dacht een goede koop te hebben gedaan en de intentie had/heb om lang met de Passat te gaan rijden. Dat gevoel wordt wel versterkt nu ik dit forum heb gevonden en het leuk vind om alles uit te zoeken.

Ik beschouw het maar als een nieuwe hobby..

Bedankt voor de gegevens! Daar zal ik zeker navraag over doen..
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: babsvw op 08 maart, 2014, 10:08
een nieuwe hobby is het zeker, men noemt het ook wel het passat35i virus, geloof dat je nu al besmet bent  :mrgreen:
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Moses35i op 08 maart, 2014, 10:54
Ik weet wel zeker dat Fred inmiddels besmet is met het passat35i-virus :mrgreen:
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 08 maart, 2014, 12:20
Zo transparant als een glazen deur..
 :drive:
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Ed op 09 maart, 2014, 17:02
je kan het slot uitnemen en schoonmaken en aan de binnenkant van het slot zit een soort alminuum hoek met een wit plastiek dopje ,deze kan je verdraaien om het slot af te stellen Ed
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Dokter D op 09 maart, 2014, 22:18
Ik had er rechtsachter last van. Deurgreep gedemonteerd om te kijken wat er loos was.
Bij mij war er een klein pinnetje van het scharnierpunt in het mechanisme half los geraakt, daardoor werkte het scharnierpunt niet goed en ging de deur niet open.

Het pinnetje kon zo weer op zijn plek gedrukt worden.

Al met al een klusje van nog geen 10 minuten.
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 19 april, 2014, 15:30
En ja hoor: veel te lang gewacht en nu kan de linkerachterdeur niet meer open. Zowel van binnen als van buiten.  :mad: ik had er ook eerder aan moeten beginnen. De klink is uitgetrokken en de deur reageert wel op de CV (pinnetje gaat omhoog). Krijg echter de deur niet open. De bekleding zit vast en er zijn drie schroeven los te maken op de plek waar ik niet zomaar bij kan. Dat is een vrolijk paasweekend, want ik weet niet hoe ik dit kan oplossen zonder schade toe te brengen aan deur of bekleding.

Heeft iemand een beter idee?
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Ed op 19 april, 2014, 19:28
als de klink eruit getrokken is ,kan je met je vinger van buitenaf op het gebogen lip naar beneden drukken dan is de deur open :mrgreen:
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 20 april, 2014, 14:43
Jammer, maar helaas. De klink zit er nog voor een klein deel vast aan de deur en heb geprobeerd om langs de kier te wrikken maar zonder succes. Ik kon iets ontdekken wat van kunsstof was/is. Wat ik ook heb gezien is dat de bekleding aan de bovenzijde los zat. Die is dus al eerder losgehaald! Het euvel is dus bij de vorige eigenaar ook al geweest. Het kan natuurlijk ook een check-up zijn van de raammotor, want die is ook gaar. Het toeval wil ook dat dit de enige deur is met een deuk. Een begrijpend lezer merkt in mijn ondertoon een mini-multireparatie wat zich op korte termijn gaat aandienen :wink:

Wordt vervolgd..
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: 35i-cruiser op 20 april, 2014, 20:09
Misschien kan je het deurpaneel lostrekken: verwijder eerst de 2 schroeven uit het handvat, daarna kan je het plastic rond de release knop verwijderen.
Als je vervolgens het paneel los "scheurt" van de schroef gaten aan de zijkant kan je er bij. Als je de deur weer open hebt kan je de schroeven en restjes door paneel los halen. Deze zou je later met glasvezel matten weer vast kunnen maken aan binnenzijde deurpaneel, als de deur dicht zit, 99.9% van de tijd zou je er niks van zien :)
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: AenW op 04 mei, 2014, 16:50
De deur is gelukkig open gegaan. Het is inderdaad zo dat aan de binnenkant een kleine hendel omlaag geduwd kan worden. De reden waarom de deur niet van binnenuit open gemaakt kon worden was omdat het kinderslot vast zat. De klink heb ik niet kunnen repareren. Het kunsstof 'tonnetje' van de deurklink is ontwricht en het 'u-ijzertje' om de klink van binnenuit op de plaats te houden is spoorloos. Dan maar deze week naar de dealer om een nieuwe klink te bestellen.

Voor wat betreft de automatische ruit: de motor van het ruitmechanisme laat wel van zich horen maar 'draait door'. Dat wil zeggen dat ik twee keer op de knop moet drukken om hem te stoppen. Een oude motor van de vorige versie Passat, welke ik via het forum heb kunnen verkrijgen, past niet. Ik zal daarom eens op de sloop gaan kijken..
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Vincent86c op 23 januari, 2018, 18:03
Hoe makkelijk of moeilijk is het om de deur klink van een passat b3 los te nemen? De bestuurderszijde voor gaat moeilijk open, tenminste.. vanaf de buitenkant, en ik zou de deurgreep eens willen losnemen om te controleren op vuil. Of denken jullie dat het probleem eerder zit in het mechanisme in de deur? Van binnenuit openen gaat wel vrij goed.
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: 35i-cruiser op 23 januari, 2018, 19:59
Heel makkelijk. Als je de deur opent zit er boven het slot mechanisme thv handgreep een schroef (draait andere kant op dacht) soms wil aandraaien van deze al genoeg zijn. Anders even los halen en kijken of die plastic pin verder er uit kan zodat hij het "deur open armpje" goed naar beneden drukt.
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Vincent86c op 23 januari, 2018, 22:03
Het schroefje op de deur zat inderdaad niet muurvast, deze heb ik even goed vastgezet, maar ik merk eigenlijk geen noemenswaardig verschil. Dan toch morgen bij daglicht de klink maar even losnemen
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: lisab4 op 26 januari, 2018, 00:17
Bij de klinken langs de passagierszijde draait de schroef omgekeerd. Opletten daar.
Nog wat tips:
* het rubbertje dat tussen de klink en deur zit verschilt van zijde. Je man maar 1 zijde nog krijgen. Je moet het wat aanpasen om op de andere kant te passen.
* Als je een klink op de sloop haalt, ter plaatse demonteren! De cylinder er uit halen met de sleutel van het voertuig. Zonder sleutel kan je de cylinder er niet uitkrijgen zonder de klink te beschadigen. Je kan daarna de cylinder aanpassen aan je bestaande sleutel door de kleine metalen plaatjes te verwisselen.

Klinken zijn een gekende zwakte bij de B3/B4 :/
Titel: Re: Handgrepen gruwel..
Bericht door: Vincent86c op 29 januari, 2018, 10:05
Voor nu heb ik de handgreep losgenomen, schoongemaakt, beetje kruipolie eraan en de deur gaat weer redelijk open. Waarschijnlijk een temporarely fix, maar voor nu ben ik niet ontevreden