Passat35i-forum.nl

Passat 35i gerelateerd => Verlichting & Electronica => Topic gestart door: Vincent86c op 21 juni, 2020, 09:27

Titel: Knipperlichten werken soms ineens niet
Bericht door: Vincent86c op 21 juni, 2020, 09:27
Beste forumleden,

Ik heb een probleem met mijn b3. Soms werken de knipperlichten ineens niet. Dat betekent dus, allemaal niet, zowel links als rechts, voor en achter. Op het dashboard gaan de indicatoren dan soms snel aan en uit, zoals bij een kapot lampje, maar meestal gaan de indicatoren op het dashboard helemaal niet branden. Ook de alarmlichten werken dan niet. De schakelaar op het dash brand dan continu. Meestal als ik de motor uitzet en vervolgens weer aan, werkt de richtingaanwijzer weer zoals het hoort.

Nu was ik ervan overtuigd dat het relais het probleem was, ook omdat 1 pootje hiervan een beetje gecorrodeerd was. Deze heb ik dus vervangen. Ook de pootjes van het nieuwe relais ingespoten met contactspray. Helaas heeft dit niet geholpen.

Verder heb ik de bedrading nagelopen op slechte contacten of stekkerverbindingen, maar kan niets afwijkende vinden.

Heeft iemand nog idee├źn?
Titel: Re: Knipperlichten werken soms ineens niet
Bericht door: Vincent86c op 21 juni, 2020, 09:58
Kleine update:

Zojuist het knipperlichtrelais nog even opgeschuurd en voorzien van contact spray. Tevens zekering #17 (knipperlichten) vervangen. En de boel weer getest. Knipperlichten werken allemaal. Bij ingeschakeld alarmlicht werken alleen beide alarmlichten achter niet!! Ook knipperen de stadslichten mee met de alarmlichten aan de voorzijde. Bij ingeschakelde richtingaanwijzers gebeurd dat juist weer niet.
Ligt het nu dan toch aan de stuurhendel?
Titel: Re: Knipperlichten werken soms ineens niet
Bericht door: Vincent86c op 27 juni, 2020, 12:40
Stekkerdoos trekhaak vervangen en lampenhouder linkerachterlicht en weer opgelost