Recente berichten

[12 september, 2020, 11:15]

[05 augustus, 2020, 09:59]

[27 juni, 2020, 12:40]

[20 juni, 2020, 20:42]

[18 mei, 2020, 08:25]

[02 april, 2020, 00:37]

[27 februari, 2020, 10:21]

[28 januari, 2020, 21:02]

[18 december, 2019, 20:55]

[18 december, 2019, 20:43]

[27 oktober, 2019, 20:14]

[11 oktober, 2019, 15:26]

[08 september, 2019, 23:46]

[08 september, 2019, 23:40]

[08 september, 2019, 23:26]
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?
27 oktober, 2020, 04:33

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Auteur Topic: [How-to] gasklephuis inleren  (gelezen 11713 keer)

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline piezoo

  • 35i Beginner
  • ***
  • Berichten: 176
  • Karma: +0/-0
  • 1996 B4 Variant
  • Woonplaats: Slagharen
Re: [How-to] gasklephuis inleren
« Reactie #15 Gepost op: 12 november, 2011, 17:15 »
Vandaag een Vag-com leermoment gehad. Bij het resetten van de gasklep en stelmotor van de AGG is het wenselijk dat de gaskabel voldoende vrije slag heeft. M.a.w. zorg dat de gasklep volledig kan sluiten alvorens te beginnen met de reset.

In het geval van mijn Passat stond de gaskleppositiesensor bij gas los op 14% bij een eerste poging om opnieuw in te leren. Dit resulteerde in een constant klikkende actuator.....
Nadat ik speling op de kabel had gezet en de gasklep zonder meehelpen tegen de aanslag zat heb ik opnieuw gecalibreerd. Voila ! weg was het constante getik van de actuator. De in vagcom afgelezen waarde bij stationairloop was nu 5%.

Conclusie is helder, overal wordt specifiek aangegeven dat het gaspedaal in de 0 stand moet staan tijdens calibratie. Het kan dus zijn dat deze 0 stand niet bereikt wordt doordat de kabel te strak staat. Zorg dus in het geval van een mechanische gaskabel dat er vóór het calibreren een vrije slag aanwezig is !

Offline passat

  • 35i Professional
  • *****
  • Berichten: 1516
  • Karma: +2/-4
  • Woonplaats: Noord Brabant
Re: [How-to] gasklephuis inleren
« Reactie #16 Gepost op: 12 november, 2011, 17:30 »
Vertel dan wel het hele verhaal om in te leren
1 Accu los halen en 15 minuten los laten (sommige doen de + en - kabel even tegen elkaar)
2 onbelast laten lopen
3 half open laten lopen
4 belast laten lopen
Dit is hier ook al een keer aan de order geweest
Kijk even met de zoek funktie  :wink:

Offline piezoo

  • 35i Beginner
  • ***
  • Berichten: 176
  • Karma: +0/-0
  • 1996 B4 Variant
  • Woonplaats: Slagharen
Re: [How-to] gasklephuis inleren
« Reactie #17 Gepost op: 12 november, 2011, 17:57 »
Vertel dan wel het hele verhaal om in te leren
1 Accu los halen en 15 minuten los laten (sommige doen de + en - kabel even tegen elkaar)
2 onbelast laten lopen
3 half open laten lopen
4 belast laten lopen
Dit is hier ook al een keer aan de order geweest
Kijk even met de zoek funktie  :wink:

Nee, ik vertel niet het hele verhaal, dat klopt, dat was ook niet de bedoeling. Is bedoeld als aanvulling op de eerste post in dit topic. Het door jouw aangehaalde topic had ik reeds, zonder gebruik van de zoekfunctie,  gevonden en doorgelezen. In sommige gevallen is het niet voldoende om de door jouw beschreven procedure te volgen (heb ik met de zoekfunctie van google gevonden) en staat hiernaast volledig los van vag-com.

In ieder geval bedankt voor je bijdrage, is doorgaans inderdaad voldoende om het gasklephuis in de inleerfunctie te krijgen en te herinleren